> Yksityislentäjäksi > Yleistä PPL(A) ja LAPL(A)

Facebook Twitter

Yleistä asiaa Yksityislentäjän lentolupakirja PPL(A) ja Kevyiden ilma-alusten lentolupakirja LAPL(A)

Opi lentämään!

Yksityislentäjän lentolupakirja on jokaisen lentäjän ensimmäinen lentolupakirja – niin harrastelentäjän kuin ammattilentäjillekin.

Lentäjän lupakirjakurssin voit aloittaa milloin vain, ja sen aikataulu räätälöidään aikatauluusi sopivaksi. Vaihtoehtoina on läsnäolo-opiskelu sekä etäopiskelu.

Lentolupakirjaa voit hyödyntää myös työ tai vapaa-ajan matkoihin. Pääset lähtemään silloin kun sinulle sopii ja voitat merkittävästi aikaa kun et joudu odottamaan ruuhkissa maantiellä ja voit viettää ylimääräisen ajan vaikkapa perheesi tai muun harrastuksesi parissa. Vain taivas on rajanasi! Lue lisää yksityislentäjän lentolupakirjasta (laitetaan linkki yksityislentäjä-osioon)

Voit myös valita hiukan kevyemmän ja edullisemman kevytlentäjän LAPL-kurssin, joka noudattaa samaa teoriakoulutusta kuin PPL mutta lyhyemmällä lento-ohjelmalla (LAPL 30h ja PPL 45h). Lue lisää LAPL-lentolupakirjasta (laitetaan linkki LAPL-osioon)

LAPL on helposti laajennettavissa yksityislentolupakirjaksi ja oikeuttaa käytännössä lähes samaan kuin PPL. Lue lisää LAPL -> PPL muuntokoulutuksesta (laitetaan linkki LAPL-> PPL osioon)

Saadaksesi lentolupakirjan et edes tarvitse erinomaista näkökykyä tai kuntoa — lääketieteelliset vaatimukset ovat samankaltaiset kuin ajokorttia varten. Silmälasit eivät ole este ja on mahdollista saada lentolupakirja tietyillä rajoituksilla esimerkiksi värisokeuden tapauksessa lupakirja rajoitetaan päivälentotoimintaan.

Ikärajoja on vain minimi-ikä 16 vuotta. Eli voit saada lentolupakirjan ennen auton ajokorttia.

Mitä lentolupakirjalla voi tehdä?

Yksityislentolupakirja oikeuttaa sinut lentämään päiväolosuhteissa näkölentosäännöin (VFR) yksimoottorisella moottorilentokoneella (SEP).

Myös yöllä lentäminen on mahdollista lennettyäsi yölentokelputuksen (Night Flying, NF). Lupakirjaan voi myös lisätä myöhemmin muita kelpuutuksia, kuten vesilentokelpuutus, taitolentokelpuutus tai mittarilentokelpuutus.

Lentolupakirjaa voi käyttää matkalentoihin ja työmatkoihin, maisemalentoihin sekä ystäviesi lennättämiseen — ja se on myös väistämätön ensiaskel mikäli ammattilentäjäksi.

Mikä on PPL ja LAPL?

PPL (A)
(Private Pilot License)
-lyhenne tulee yhteiseurooppalaisen lupakirjan englanninkielisestä nimestä. (A) tarkoittaa Aeroplanes. Se onkin voimassa kansainvälisesti, ja hyväksytään myös Euroopan ulkopuolella. Lentolupakirjan myöntää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.
LAPL
(Light Aircraft Pilot License)
on hiukan rajattu muoto PPL-kurssista, jonka käyttöoikeudet on rajoitettu enintään 4-paikkaisiin lentokoneisiin (maksimissaan 3 matkustajaa) jotka painavat enintään 2000 kg (vertailun vuoksi kaksipaikkainen Cessna 150 lentokoneemme painaa 757 kg).

TTT-Aviationin tarjoaman koulutuksen edut

Erittäin kokeneet suomalaiset ammattilennonopettajat
Saat koulutuksessa saman laatutason kuin ammattilentäjäksi aikovat
Teoriat läsnäolo-opetuksena tai etäopintoina verkossa – Sinä päätät!
Lennot turvallisilla Cessna-lentokoneilla
Voit maksaa osissa kurssin edetessä siten kuin sinulle sopii ja säästät huomattavasti verrattuna integroituun opintolinjaan (noin 50 000 euroa!!)
Lähi- ja tukiopetusta ammattilaisilta sekä neuvontaa
Sinulle räätälöidyt aikataulut 7 päivänä viikossa, 365 vrk vuodessa
Aloita sinulle sopivana ajankohtana
Opiskelu työn ohessa mahdollista

Pääset lentämään

Opetamme sinut lentämään alkaen ensimmäisestä koululennostasi aina kurssin päätteeksi lennettävään lentokokeeseen. Lentolupakirjakurssilla saat monipuolisen lentokoulutuksen lisäksi kattavan teoriakoulutuksen ilmailun perusteista. TTT-Aviationin tarjoama koulutus on huipputasoista ja meidän oppilaitamme löytyykin jo liikennekoneiden ohjaamosta. Lentokoulutus voidaan aloittaa vaikka ensimmäisellä koululennollasi! Varaa ensimmäinen koululentosi tästä!

Voit jatkaa ensimmäisen koululentosi jälkeen opintojasi ja sinun tulee ennen ensimmäistä yksinlentoasi käydä ilmailulääkärin vastaanotolla hankkimassa lääketieteellinen kelpoisuustotodistus (medikaali). LAPL lupakirjaan riittää LAPL MED, PPL vaaditaan MED 2 ja ammattilentäjäksi aikovilta vaaditaan MED 1.

Lentokoulutus tapahtuu Helsinki-Malmin, Turun tai Tampere-Pirkkalan lentoasemalla ja käytössäsi on turvallista ja laadukasta Cessna-kalustoa. Koulutuksen jälkeen sinulle on mahdollista ajaa tyypit myös lasiohjaamokoneeseen. Koulutus voidaan järjestää myös omalla lentokoneellasi tai toisella lentokentällä erikseen sovittaessa.

Ota yhteyttä liittyen lentokoulutukseen

Lennon teoria

Kurssin teoriaosuus suoritetaan läsnäolo-opetuksena tai etäopintoina (distance learning). Voit opiskella teoriaa omassa aikataulussasi, töiden ohella tai silloin kun sinulle sopii. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että olisit yksin opintojesi kanssa ilman apujoukkoja!

Saat jatkuvaa opinto-ohjausta ja tukiopettajamme ovat aina tavoitettavissa vastaamassa kysymyksiisi niin puhelimen kuin sähköpostinkin kautta. Etäopiskelussa opiskeltuasi kunkin aineen ensin kotona tulee sinun osallistua aineen lähiopetusjaksoon Helsinki-Malmin, Turun tai Tampere-Pirkkalan lentokentällä.

Otamme huomioon omat toiveesi jotta pääset mukaan lähiopetusjaksoihin. Lisäksi etäopiskelumme oppilaat voivat tulla tarvittaessa läsnäolo-oppitunneille syventämään osaamistaan.

Avaimet käteen

Et tarvitse muuta kuin kiinnostusta lentämiseen ja halua oppia. TTT-Aviation hoitaa loput!

Kurssihinta

7500 EUR (LAPL)
9999 EUR (PPL)

Sis ALV 24%, ilmailulääkärintarkastus ja lupamaksut eivät sisälly hintaan (noin +400 EUR). Kurssin voit maksaa etenemisesi tahdissa osissa.

Ota nyt yhteyttä meihin, niin kerromme miten sinusta tulee lentäjä!

Etäopiskelulla opit joustavasti ja tehokkaasti

Läsnäolovaatimus etäteoriaopinnoissa on vähäinen ja opintojen eteneminen suunnitellaan Sinun tarpeidesi mukaan.

Voit opiskella omaan tahtiisi , työmatkoilla tai kotona tms.
Voit kerrata teorioita niin useasti kuin haluat.
Et ole yksin, vaan tukiopettaja on aina sähköposti ja puhelinyhteyden päässä vastaamassa kysymyksiisi

Pääset alkuun myös lentoteoriakurssilla

Epäilyttääkö kurssin hinta tai haluaisit perehtyä asiaan ennen isoa sijoitusta? Ei hätää, pääset aloittamaan ostamalla pelkän teoriakurssin, ja koulutuslennot voit maksaa vaikka lento kerrallaan.

PPL/LAPL teoriakurssi 1 500 € varaa kurssi
Lennot 244 euroa

Pelottaako iso sijoitus

Tule ensimmäiselle koululennolle ja tee päätös kurssille tulemista. Varaa ensimmäinen koululentosi tästä hintaan 249 euroa. Pääset myös itse ohjaamaan. Ensimmäinen koululentosi otetaan huomioon kun päätät jatkaa opintojasi.

Mitä lupakirjan hankkimisen jälkeen?

Lentolupakirja on ikuinen, ja sen oikeuksia saa käyttää kun on voimassaoleva lääketieteellinen kelpoisuustodisus, sekä lentämällä kahden vuoden välein kertauskoululento tai tarkastuslento.

Koulutuksen jälkeen voit vuokrata hyväkuntoista Cessna-lentokalustomme kilpailukykyisin hinnoin.

Varaa lentokone vuokralle! Lisäksi tarjoamme sinulle lisäkoulutusta liittyen esimerkiksi yölentokelpuutukseen sekä lentoalan erikoiskursseihin joista löydät lisää TTT-Aviationin Muut koulutukset-osiosta.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Takaisin