> Yksityislentäjäksi

Facebook Twitter

Yleistä Kevyet ilma-alukset EASA-LAPL Lentolupakirja Etäopiskelu Webinaari lap ppl Yhteenveto Terveysvaatimukset Rahoitus

Yleistä asiaa Yksityislentäjän lentolupakirja PPL(A) ja Kevyiden ilma-alusten lentolupakirja LAPL(A)

Yksityislentäjän lentolupakirja on jokaisen lentäjän ensimmäinen lentolupakirja.

Lue lisätietoja

Kevyiden ilma-alusten lentolupakirja (Light Aircraft Pilot License)

LAPL(A) on uusi kevyempi lentolupakirjaluokka, joka oikeuttaa lentämään käytännössä samoilla lentokoneilla kuin PPL(A)-lentolupakirja.

Lue lisätietoja
Haluat LAPL lupakirjan ja sinulla aiempi EASA-lentolupakirja?

Lentokoulutuksen suorittamiseen on kaksi eri vaihtoehtoa.

Lue lisätietoja
Yksityislentäjä, PPL (Private Pilots License)

Yksityislentäjän lupakirja PPL(A) (Private Pilot Licence (Aeroplanes)) oikeuttaa lentämään yksin sekä ottamaan matkustajiksi esimerkiksi kavereita ilman, että ottaa kyydistä maksua. Kuluja voidaan kavereiden kesken jakaa. Yksityislentäjän lupakirjalla ei siis saa harjoittaa ilmailua ansiotarkoituksessa.

Lue lisätietojaEtäopiskelu

TTT-Aviation tarjoaa ensimmäisenä Suomessa ja Euroopassa mahdollisuuden yksityislentäjän lupakirjan teoriaosuuden opiskeluun yhtiön omassa etäopiskeluportaalissa.

Nyt voit opiskella silloin kun sinulle sopii, ajasta ja paikasta riippumatta.

Lue lisätietojaOpiskele lentäjäksi Webinaarien avulla

Verkon kautta tapahtuva webinaareihin perustuva opetus hyödyntää viimeisintä tekniikkaa ja tehokas tapa oppia lentämisen teoriaa! Osallistu verkkoluennoille paikasta riippumatta, tarvitset vain tietokoneen, verkkoyhteyden ja kuulokkeet! Videokuvan kautta tapahtuva opetus vastaa samaa kuin olisit istumassa paikanpäällä luokassa

Lue lisätietojaYhteenveto LAPL ja PPL eroista

Mikä on EASA PPL ja LAPL ero?

Lue lisätietojaMitä hyvitystä saan LAPL-lentolupakirjasta kun haluan PPL ja miten muuntokoulutus tapahtuu?

Jos sinulla on LAPL-lentolupakirja ja haluat PPL:n niin on olemassa mahdollisuus muuntokoulutuksella saada lupakirja hankittua.

Lue lisätietojaYksityislentäjän terveysvaatimukset

Mikäli terveydentilasi sallii ajokortin saamiseen, on se suurella todennäköisyydellä myös riittävä lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen saamiseksi ilmailua varten. Ennen kuin voit aloittaa käytännön lentokoulutuksen eli varsinaisen lentämisen, on sinun käytävä joko 1 tai 2 luokan lääkärintarkastuksessa saadaksesi ilmailulääketieteellisen kelpoisuustodistuksen.

Lue lisätietojaOpintojen rahoitus

Voit olla yhteydessä yhteistyöpankkeihimme sopiaksesi lentokoulutuksesi rahoituksesta. Mainitse myös että olet aloittamassa koulutuksesi TTT-Aviation:ssa. Totta kai voit myös olla yhteydessä omaan pankkiisi.

Lue lisätietoja