> Yksityislentäjäksi > Yhteenveto LAPL ja PPL eroista

Facebook Twitter

Mikä on EASA PPL ja LAPL ero

Alla oleva taulukko esittää eroavaisuudet yhteenvetona

EASA LAPL EASA PPL
Koulutus 30 tuntia lentokoulutusta, josta 6 tuntia yksinlentoja joista 3 tuntia tulee olla yksin tehtyjä matkalentoja 45 tuntia lentokoulutus, josta 10 tuntia yksinlentoja, joista 5 tuntia tulee olla yksin tehtyjä matkalentoja
Oppilaan yksin tekemälle matkalennolle asetettu vaatimus 80 merimailia (nautical mile, nm) lennon pituus vähintään ja laskeutuminen muulle lentopaikalle kuin lähtökenttä. 150 merimailia (nautical mile, nm) lennon pituus vähintään ja laskeutuminen 2 muulle lentopaikalle kuin lähtökenttä.
Lupakirjan tarjoamat oikeudet Henkilön tulee toimia ilma-aluksen päällikkönä 10 tuntia ilman matkustajia jonka jälkeen hän voi niitä ottaa kyytiin.

Lentokoneen maksimilentoonlähtöpaino (MTOW) on rajoitettu 2000 kiloon.

Henkilöllä saa olla maksimissaan 4 henkilöä koneessa (hän itse + 3 matkustajaa)

Lupakirjan oikeudet on rajoitettu siihen tyyppiin jolla tarkastuslento on suoritettu.

Henkilö voi lentää yksimoottorisilla mäntämootttorikoneilla tai moottoripurjekoneilla joiden lentoonlähtömassa (MTOW) maksimissaan 2000 kiloa ja maksimissaan 4 henkilöä (lentäjä+3 matkustajaa)

Sallii lennot lentokoneella jonka maksimilentoonlähtöpaino (MTOW) 5700 kg

Henkilö voi toimia heti ilma-aluksen päällikkönä ja ottaa matkustajia kyytiin ilman rajoitusta. Henkilö voi toimia päällikkönä yksimoottorissa mäntämoottorikoneissa tai moottotipurjelentokoneiissa jotka eivät tee kaupallista lentotoimintaa..

Edellisten lisäksi henkilö jolla PPL ja lennonopettaja kelpuutus (FI) voi tarjota lennonopetusta LAPL ja PPL lupakirjaa varten, mikäli henkilöllä on tarkastuslentokelpuutus hän voi suorittaa tarkastuslentoja kelpuutuksiin liittyen mitä hänen lupakirjaansa on kirjattu.

Rajoitukset Näkölentosääntöjen (VFR) Päivä/Yö (yö edellyttää yölentokelpuutusta) mukaan vain EU ilmatilassa. Sääminimit näkölentosääolosuhteissa on maa ja veden pinta näkyvissä 1.5 lentonäkyvyys (ohjaamosta katsottuna) valvotun ilman ulkopuolella ja valvotussa ilmatilassa 5 km lentonäkyvyys (ilmatilaluokat C,D,E) Näkölentosääntöjen (VFR) Päivä/Yö (yö edellyttää yölentokelpuutusta) mukaan myös EU:n ilmatilan ulkopuolella esimerkiksi USA, Australia. Sääminimit näkölentosääolosuhteissa on maa ja veden pinta näkyvissä 1.5 lentonäkyvyys (ohjaamosta katsottuna) valvotun ilman ulkopuolella ja valvotussa ilmatilassa 5 km lentonäkyvyys (ilmatilaluokat C,D,E)
Voimassaolo Lupakirja ei vanhene ja on elinikäinen Lupakirja ei vanhene ja on elinikäinen

Takaisin