> Yksityislentäjäksi > Kevyiden ilma-alusten lupakirja

Facebook Twitter

Kevyiden ilma-alusten lupakirja (Light Aircraft Pilot’s license, LAPL)

LAPL(A) on uusi kevyempi lentolupakirjaluokka, joka oikeuttaa lentämään käytännössä samoilla lentokoneilla kuin PPL(A)-lentolupakirja, eli alle 2000 kg (MTOW) painoisia yksimoottorisia mäntämoottorikäyttöisiä maalentokoneita. Käytännössä tämä tarkoittaa lähes kaikkia Suomessa lentäviä yleisilmailukoneita.

LAPL(A) ja PPL(A) koulutusvaatimukset ovat teoriakurssin osalta samat, mutta LAPL(A) lentokoulutusvaatimus on vain 2/3 PPL(A):sta. Tämä vähentää myös ratkaisevasti hintaa!

PPL(A)-lentolupakirjasta poiketen, LAPL(A)-lupakirjaa varten on mahdollista saada myös huomattavaa hyötyä aiemmasta kokemuksesta. Siksi LAPL(A)-lentolupakirjakurssin hinta vaihtelee 7500 eurosta jopa 1500 euroon.

Jätä yhteystietosi, niin lähetämme sinulle lisää tietoa LAPL(A)-lupakirjasta sekä sinulle yksilöllisesti laaditun tarjouksen!

LAPL on mahdollista liittää

- Yölentokelpuutus mahdollinen
- Hinauslentokelpuutus mahdollinen
- Taitolentokelpuutus mahdollinen
- Vuoristolentokelpuutus mahdollinen
- TMG laajennus mahdollinen

Eurooppalaisen lentomiehistöasetuksen 1178/2011 kohdan MED.A.030 mukaan lupakirjan haltijalla ja hakijalla on oltava lupakirjaluokkaa vastaava lääketieteellinen kelpoisuustodistus. Suomessa myönnetään lentomiehistölle nykyään vain kansainvälisiä lääketieteellisiä kelpoisuustodistuksia (medikaaleja), joita ovat luokka 1 (ATPL, CPL, MPL), luokka 2 (PPL, BPL, SPL) ja vain EU:n alueella voimassa oleva luokka LAPL ((A), (S) ja (B) sekä UPL ja APL).

Lääketieteellinen kelpoisuustodistus pitää sisällään automaattisesti myös alemman luokan kelpoisuuden. Eli esim. luokan 1 kelpoisuustodistus sisältää luokkien 2 ja LAPL kelpoisuudet. Ja vastaavasti luokan 2 medikaali sisältää LAPL:in. Käytännössä siis ylemmän luokan kelpoisuuden vanhentuessa (esim. luokka 1) jäävät alempien luokkien kelpoisuudet (2 ja LAPL) edelleen voimaan automaattisesti. Lentämistä alemman luokan lentokoneilla voi siis jatkaa ilman medikaalin uudistamistarvetta.

Osta LAPL-lupakirja verkkokaupasta

Takaisin